Driftsikre krukkeplanter

Sunpatiens Blush Pink-1

Nogle sommerblomster bliver plantet i krukkerne, og er smukke så længe det varer – men desværre ikke ret længe. Andre bliver plantet og står så nærmest i stampe det meste af sommeren. Og så er der dem, der bliver plantet og kvitterer med vækst, udvikling og blomstring hele sommeren. Hvis man mest er til sommerblomster i den sidste kategori – og det er jeg – er vortemælken Euphorbia ‘Diamond Frost’ med de bittesmå hvide blomster i tusindtal erfaringsmæssigt et godt bekendtskab. Det samme gælder Impatiens Sunpatiens – her sorten Sunpatiens Blush Pink – der til gengæld er et nyt bekendtskab her i haven.

Krukkeplanter-1

Som introduceret her på bloggen i indlægget “Hvide blomster viser vej” den 30. maj har jeg nemlig i år for første gang prøvet at plante Sunpatiens i krukkerne. Her kommer en foreløbig planteanmeldelse, der falder ud til planternes fordel. Det øverste billede viser, hvordan krukkerne ser ud ud i dag. Det næste hvordan de tog sig ud sidst i maj. Man må sige, der er sket noget. Både Euphorbia ‘Diamond Frost, Sunpatiens og også den rødbladede Heuchera, der oven i købet er en genbrugsplante fra sidste års julekrukker, har udviklet sig imponerende.

Sunpatiens White Improved-1

Sunpatiens, der er en Impatiens krydsning, findes i en lang række farver fra bløde pasteller over den rent hvide Sunpatiens White Improved til deciderede pangfarver. Deres styrke er, at de tåler et meste – både sol og skygge, varme og fugtighed – og desuden ikke angribes af meldug, der ellers i øjeblikket er hård ved den traditionelle flittiglise, Impatiens walleriana.

2 meninger om “Driftsikre krukkeplanter

  1. Niels Kristensen

    Hej Lotte Dine SunPatiens tager sig jo rigtig godt ud. Håber du også får stor glæde af dem resten af sommeren:-)

    MVH Niels

    Like

Skriv en kommentar