Elektrochok til dræbersneglene

Billede

Der har været ubudne gæster i krukkerne. Især den ellers så flotte sølv-salvie, Salvia argentea, er det gået hårdt ud over. Gennemgnaskede blade og klamme slimspor på jordoverfladen. Dræbersneglen – eller rettere den iberiske skovsnegl – er ikke god til at slette sporene efter sig.

Billede

Det er ikke noget, der ses på med milde øjne her i haven. Så nu skal en teknik, der benyttes i England til at holde sneglene ude af krukkerne, prøves af. Tricket er at sætte en ring af kobbertape omkring krukken. Og teorien er, at sneglen, når den forsøger at passere kobbertapen på vej mod fristelserne i krukken, får et elektrisk stød, der får den til at opgive ævred. Lidt ligesom at få stanniol i en sølvplumpe, forestiller jeg mig. Det er smart, hvis det virker.

Billede

Jeg havde en rulle kobbertape liggende fra en tur til England, men jeg ved, at det nu også er i handlen i Danmark. Umiddelbart er det svært at forestille sig, at det kan klæbe på en terracotta krukke, men det går helt fint, og man lægger faktisk ikke mærke til det. Så er det tydeligere på en glaseret krukke, men med lidt øvelse kan man vel få det til at ligne en dekoration …

En mening om “Elektrochok til dræbersneglene

Skriv en kommentar